Gemengd Dubbel.nl

Exclusive Web for Professional and Business Women & Executive Search

Gemengd Dubbel.nl brengt executive search bureaus en headhunters in contact met excellente vrouwelijke kandidaten voor topfuncties.

ellenfaber"Maak een plan voor jezelf anders word je deel van het plan van iemand anders." Mr. Ellen Faber
Verbinding en Leiderschap (Topvrouw 2011)

Blog

m page

18122013 - Geheim nr. 5: Kijk over de functiegrenzen heen en focus op prestatie. 

Wat maakt iemand tot een groot global leader? Page Executive heeft meer dan 40 business leaders in Azië, het Pacifisch gebied, Australië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika geïnterviewd over hun visie op leiderschap.

Deze interviews hebben geleid tot een reeks korte artikelen over leiderschap die we graag met u willen delen. De artikelen weerspiegelen de mening van de global leaders die zijn geïnterviewd. Zij deelden vol enthousiasme hun visie op hoe een global leader succesvol kan zijn en gaven graag hun geheimen prijs ten behoeve van de volgende generatie leiders. Dat is dus zeker ook interessant voor de vrouwen uit de doelgroep van Gemengd Dubbel.nl. Daarom deelt Page Executive vandaag geheim nummer 5 met u.

Geheim nr. 5: Kijk over de functiegrenzen heen en focus op prestatie.

De leiders van vandaag bewijzen hun waarde door kortetermijndoelen te realiseren. Het vermogen om doelen op het vlak van inkomsten en kostenbesparingen te realiseren, is eerder een verwachting dan een gewenste eigenschap.

Een klimaat van onzekerheid

De economische cycli en de eigen strategie van een bedrijf veranderen zo snel dat de positie van een leider nooit als vanzelfsprekend kan worden beschouwd. Er is niet alleen de ROI die een leider verondersteld wordt te genereren, maar bedrijven verwachten van leiders dat ze consequent resultaat behalen en dat ze een bijdrage leveren aan de totale performance van het bedrijf. Van leiders wordt niet alleen meer verwacht dat ze experts zijn in hun eigen domein, maar dat ze ook de bredere globale context van het bedrijf tot in de puntjes in kaart hebben.

Uitstekende leiders zullen zich steeds meer van gemiddelde leiders onderscheiden door hun vermogen om prestaties naar waarde te schatten over de grenzen van de functie heen. In de mate waarin ze ‘multitaskende global leaders’ worden, verhogen managers hun kans om hun positie te consolideren via hun bijdrage aan de globale prestaties van hun bedrijf.

Aanpassen om te overleven en te slagen

Om aan deze verwachtingen te voldoen, moeten leiders zich soepel opstellen en steeds bereid zijn om het even welke situatie te analyseren en zich eraan aan te passen. Ze moeten voortdurend in hun eigen ontwikkeling investeren zodat ze hun teams kunnen helpen om de best mogelijke prestaties te behalen, en ze zullen te maken krijgen met zowel succes als mislukkingen. Ze moeten constant focussen op de bloei van hun bedrijf tegen de achtergrond van een steeds veranderende wereld.

Onze klanten zeggen…

“Grote global leaders kunnen levensnoodzakelijke veranderingen aansturen en de totale prestaties van hun bedrijf naar een hoger niveau tillen; ze hebben in het verleden al bewezen dat ze bedrijfsdoelen kunnen behalen en tastbare resultaten kunnen voorleggen”. Senior Executive van een retailmarktleider uit de Fortune 500, Hongkong & China. 

 Twitter  linkedin facebook 
Goed en slecht nieuws van de Dutch Female Board Index 2013: het aantal vrouwen in de top van het Nederlandse bedrijfsleven is gegroeid, maar dit is vooral te danken aan een toename van het aantal commissarissen. Er kwam in 2013 slechts één vrouwelijke bestuurder bij. Bron: FD 7 september 2013

Algemene Voorwaarden