Gemengd Dubbel.nl

Exclusive Web for Professional and Business Women & Executive Search

Gemengd Dubbel.nl brengt executive search bureaus en headhunters in contact met excellente vrouwelijke kandidaten voor topfuncties.

ellenfaber"Maak een plan voor jezelf anders word je deel van het plan van iemand anders." Mr. Ellen Faber
Verbinding en Leiderschap (Topvrouw 2011)

Blog

gemengd dubbel gehele logo 200px hoog

20112013

Stof tot nadenken

Onlangs las ik de bijdrage van Arjan Eleveld (directeur bij LTP Business Psychologists) op de website van ManagementScope. Die bijdrage over Topmannen en Topvrouwen geeft stof tot nadenken.

In het artikel stelt hij dat uit assessments blijkt dat de verschillen tussen leidinggevende mannen en leidinggevende vrouwen erg klein zijn. Hij baseert zijn uitspraak op de gegevens van een groep van 1.259 mannen en vrouwen in managementposities die recent hebben deelgenomen aan een promotiegericht assessment. Een derde van de deelnemers waren vrouwen.

Je zou op basis hiervan de conclusie kunnen trekken dat het niet uitmaakt hoe een directieteam is samengesteld. Toch is dat niet het geval.

Volgens Eleveld zijn de interactiepatronen in divers samengestelde directieteams anders dan in homogene directieteams. Dit komt omdat vrouwen anders met vrouwen omgaan dan met mannen. Voor mannen geldt hetzelfde. Het resultaat is dat divers samengestelde teams door die interactiepatronen toch anders functioneren dan homogene teams. De divers samengestelde teams zijn alerter en hebben minder de neiging tot tunnelvisie dan homogene teams.

Dus: hoewel de verschillen tussen mannen en vrouwen die leiding geven gering zijn, functioneren gemengde directieteams toch anders dan homogeen samengestelde directieteams. Inderdaad, stof tot nadenken ....

Lees hier het hele artikel voor meer informatie.

http://managementscope.nl/opinie/arjan-eleveld-verhouding-mannen-en-vrouwen

 Twitter  linkedin facebook 
Goed en slecht nieuws van de Dutch Female Board Index 2013: het aantal vrouwen in de top van het Nederlandse bedrijfsleven is gegroeid, maar dit is vooral te danken aan een toename van het aantal commissarissen. Er kwam in 2013 slechts één vrouwelijke bestuurder bij. Bron: FD 7 september 2013

Algemene Voorwaarden