Gemengd Dubbel.nl

Exclusive Web for Professional and Business Women & Executive Search

Gemengd Dubbel.nl brengt executive search bureaus en headhunters in contact met excellente vrouwelijke kandidaten voor topfuncties.

ellenfaber"Maak een plan voor jezelf anders word je deel van het plan van iemand anders." Mr. Ellen Faber
Verbinding en Leiderschap (Topvrouw 2011)

Blog

m page

31102013 - Geheim nr. 2: Een groot leider is een groot talentmanager

Wat maakt iemand tot een groot global leader? Page Executive heeft meer dan 40 business leaders in Azië, het Pacifisch gebied, Australië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika geïnterviewd over hun visie op leiderschap.

Deze interviews hebben geleid tot een reeks korte artikelen over leiderschap die we graag met u willen delen. De artikelen weerspiegelen de mening van de global leaders die we hebben geïnterviewd. Zij deelden vol enthousiasme hun visie op hoe een global leader succesvol kan zijn en gaven graag hun geheimen prijs ten behoeve van de volgende generatie leiders. Dat is dus zeker ook interessant voor de vrouwen uit de doelgroep van Gemengd Dubbel.nl. Daarom deelt Page Executive vandaag geheim nummer 2 met u.

Geheim nr. 2: Een groot leider is een groot talentmanager.

Leiders selecteren de beste medewerkers en bouwen het beste team om hun bedrijfsdoelen te verwezenlijken. Zij moeten hun teams blijven motiveren, stimuleren en steunen en hen duidelijk maken dat ze achter hun teams staan. We weten allemaal maar al te goed hoe belangrijk goede managers zijn om het personeel te motiveren en te behouden. Leiders moeten het werk van de HR-afdeling aanvullen en soms zelfs overnemen, ze moeten als werkgever dus ook een 'merk' worden voor hun personeel of voor een team.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Leiders hebben als managers de sleutel voor de motivatie en betrokkenheid van hun personeel zelf in handen. Niemand is immers in een betere positie om de werksfeer te verbeteren en een gemeenschapsgevoel binnen het team te creëren. Een leider maakt ook elke functie afzonderlijk zinvol, boeiend en uitdagend zodat zijn of haar mensen blijven leren en zich blijven ontwikkelen. Een leider moet het goede voorbeeld geven door verandering zorgvuldig te begeleiden, door de talenten in zijn of haar teams te managen. Hij of zij moet een uitstekend talentmanager zijn om medewerkers gemotiveerd en betrokken te houden.

Veranderingen aansturen

Om in al deze taken te slagen, moeten leiders veranderingen kunnen doorvoeren via hun mensen. Ze moeten dus blijk geven van culturele gevoeligheid. Zij moeten nieuwsgierig zijn en andere culturen willen leren kennen, zodat ze inzicht verwerven in hoe ze de juiste lokale omstandigheden kunnen creëren om hun medewerkers succesvol te laten zijn. Het vermogen om de diversiteit van individuen te erkennen en deze heterogeniteit te managen, is een essentiële eigenschap van een goede leider, vooral als hij of zij leiding moet geven aan personeel over de hele wereld en aan virtuele teams. Een leider mag nooit uit het oog verliezen dat mensen beslissen om bij een organisatie te komen werken, maar ook kunnen beslissen hun manager te verlaten.

Onze klanten zeggen...

"Grote leiders staan naast hun mensen." CEO van een internationaal dienstverlenings-, handels- en distributiebedrijf, Brazilië

 Twitter  linkedin facebook 
Goed en slecht nieuws van de Dutch Female Board Index 2013: het aantal vrouwen in de top van het Nederlandse bedrijfsleven is gegroeid, maar dit is vooral te danken aan een toename van het aantal commissarissen. Er kwam in 2013 slechts één vrouwelijke bestuurder bij. Bron: FD 7 september 2013

Algemene Voorwaarden